Will Smith-t a pofon után megkérték, hogy lépjen le a díjátadóról, de nem volt hajlandó

bulvár
2022 március 31., 08:54
comments 7

A Filmakadémia szerint miután Will Smith pofán vágta Chris Rockot az Oscar-díjátadón, a színészt megkérték, hogy távozzon, de Smith ezt visszautasította. Smith percekkel később vette át a színpadon Oscar-díját.

Az eseményt szervező szervezet „fegyelmi eljárást” kezdeményezett Smith ellen, erre a következő, április 18-i igazgatósági ülésen kerülhet sor. Közleményük szerint ez magában foglalhatja a „felfüggesztést, kizárást vagy más szankciókat”.

photo_camera Fotó: ROBYN BECK/AFP

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia közleményében úgy fogalmazott, megkérték a színészt, hogy „hagyja el” a gálát, de ő ezt visszautasította, ehhez pedig hozzátették, elismerik, hogy „másképp is kezelhették volna a helyzetet”. Emellett bocsánatot kértek Chris Rocktól, valamint a jelöltektől, vendégektől és a nézőktől is.

Will Smith az Oscar-gálán pofozta fel élő adásban, mindenki szeme láttára Chris Rock humoristát, miután az egy felkonfjában Smith feleségének kopaszságával viccelődött. Rock abból csinált poént, hogy Jada Pinkett Smith a leborotvált fejével alig várja, hogy szerepelhessen a G.I. Jane 2-ben (a film első részében Demi Moore kopaszra borotválta a fejét), csakhogy Jada Pinkett Smith-nek egy alopecia areata nevű autoimmun betegsége van, és amiatt kopasz.

A BBC cikkében idézi Jimmy Kimmelt is, aki a filmakadémia közleményére reagálva műsorában azt mondta, „általában ha valakit megkérnek, hogy távozzon, és nem hajlandó elmenni, akkor jönnek a biztonságiak, és elviszik az illetőt. Ebben az esetben viszont úgy döntöttek, Oscar-díjat adnak neki, és visszaengedik a színpadra, hogy beszéljen”.

Wanda Sykes, aki a mostani Oscar-gála társműsorvezetője volt, úgy fogalmazott, „ez egy rossz üzenet” volt, ő „undorítónak” találta az esetet, szerinte „durva”, hogy megengedték Smith-nek, hogy maradjon, és átvegye a díját.

Smith az eset után bocsánatot kért, azt mondta, viselkedése „elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan” és „az erőszak minden formája mérgező és romboló”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.