Az új kormány megalakulásáig felfüggesztik a sztrájkot a tanárszakszervezetek

oktatás
2022 április 01., 11:07
comments 2

Pénteken jelentették be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete sajtótájékoztatóján, hogy mivel a választások után a jelenlegi kormány ügyvivő kormánnyá alakul, és nem hozhat érdemi döntéseket, szakszervezetekkel sem tárgyalhat, ezért a PDSZ felfüggeszti a sztrájkot, de csak az új kormány megalakulásáig.

Hangsúlyozzák, hogy ez nem a sztrájk beszüntetését, sem pedig a sztrájkbizottság feloszlatását nem jelenti, és az új kormánnyal, akárki is alakítsa meg azt, a sztrájkbizottság felveszi a kapcsolatot, és haladéktalanul folytatják a sztrájktárgyalásokat.

Amennyiben az új kormány képes a sztrájkbizottságnak elfogadható ajánlatot tenni, úgy a szakszervezetek beszüntethetik a sztrájkot. Amennyiben a megalakuló kormány nem lesz képes számunkra elfogadható ajánlatot tenni, a sztrájkot folytatjuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.