Az új kormány megalakulásáig felfüggesztik a sztrájkot a tanárszakszervezetek

oktatás
2022 április 01., 11:07
comments 2

Pénteken jelentették be a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete sajtótájékoztatóján, hogy mivel a választások után a jelenlegi kormány ügyvivő kormánnyá alakul, és nem hozhat érdemi döntéseket, szakszervezetekkel sem tárgyalhat, ezért a PDSZ felfüggeszti a sztrájkot, de csak az új kormány megalakulásáig.

Hangsúlyozzák, hogy ez nem a sztrájk beszüntetését, sem pedig a sztrájkbizottság feloszlatását nem jelenti, és az új kormánnyal, akárki is alakítsa meg azt, a sztrájkbizottság felveszi a kapcsolatot, és haladéktalanul folytatják a sztrájktárgyalásokat.

Amennyiben az új kormány képes a sztrájkbizottságnak elfogadható ajánlatot tenni, úgy a szakszervezetek beszüntethetik a sztrájkot. Amennyiben a megalakuló kormány nem lesz képes számunkra elfogadható ajánlatot tenni, a sztrájkot folytatjuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt