Dolgozók ezrei tértek haza pénteken, ahogy Malajzia újranyitotta a határait

külföld
2022 április 01., 09:45

Több mint 11 000 utazó haladt át az ellenőrző pontokon pénteken kora reggel, a szingapúri Bevándorlási és Ellenőrzőpontok Hatóságának közleménye szerint. Malajziai tisztviselők becslése alapján mintegy 400 000 ember lépheti át a határt az első héten belül.

A malajziai-szingapúri szárazföldi határt, amely a világ egyik legforgalmasabb határa, november 29-én csak részben nyitották újra. A szigorú szabályok mellett napi 1500 emberre korlátozták az egyirányú utat. Naponta több mint 350 000 ember kelt át a műúton, mielőtt lezárták azt. Most pénteken Szingapúrban dolgozó malajziaiak ezrei tértek haza, miután több mint két évnyi járványzárlat után, Malajzia teljesen újranyitotta a határait.

Sokan már csütörtök este óta álltak sorba a határnál, és éjfélkor keltek át gyalog, autóval vagy motorral. A Bernama nemzeti hírügynökség szerint a háttérben tűzijáték hallatszott az „üdvözöljük újra!” kiáltások mellett, miközben a családok az országokat összekötő Johor – Szingapúr útnál várták szeretteiket. (AP News)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.