Dolgozók ezrei tértek haza pénteken, ahogy Malajzia újranyitotta a határait

Több mint 11 000 utazó haladt át az ellenőrző pontokon pénteken kora reggel, a szingapúri Bevándorlási és Ellenőrzőpontok Hatóságának közleménye szerint. Malajziai tisztviselők becslése alapján mintegy 400 000 ember lépheti át a határt az első héten belül.

A malajziai-szingapúri szárazföldi határt, amely a világ egyik legforgalmasabb határa, november 29-én csak részben nyitották újra. A szigorú szabályok mellett napi 1500 emberre korlátozták az egyirányú utat. Naponta több mint 350 000 ember kelt át a műúton, mielőtt lezárták azt. Most pénteken Szingapúrban dolgozó malajziaiak ezrei tértek haza, miután több mint két évnyi járványzárlat után, Malajzia teljesen újranyitotta a határait.

Sokan már csütörtök este óta álltak sorba a határnál, és éjfélkor keltek át gyalog, autóval vagy motorral. A Bernama nemzeti hírügynökség szerint a háttérben tűzijáték hallatszott az „üdvözöljük újra!” kiáltások mellett, miközben a családok az országokat összekötő Johor – Szingapúr útnál várták szeretteiket. (AP News)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt