Néhány fideszes annyira belelendült a kampányba, hogy a hivatalos döntés előtt közölték a pályázatok eredményeit

POLITIKA
április 1., 5:07
comments 8

Felcsút környékének országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán március 21-én arról posztolt a Facebookon, hogy a körzetében 9 település összesen 1,8 milliárd forintot nyert az Élhető települések pályázatán, csakhogy a 24.hu szerint erről a hivatalos döntés csak két nappal később született meg.

photo_camera Tessely Zoltán Fotó: Tessely Zoltán/Facebook

Ráadásul Tessely nem is pontosan közölte a nyertesek listáját, mert például Pátkán hiába örültek, a képviselő másnap lecserélte a listát, amiben már nem szerepeltek. A település polgármestere a lapnak azt mondta, súlyos bizalmi válságot okoz, hogy egyesek napokkal előtte tudják, hogy kik fognak nyerni, hiszen a pályázatokat zárt rendszerben kezelik, a pályázatok bírálóit köti a titoktartási kötelezettség.

De ugyanígy, a döntés előtt közölte az eredményeket a korrupcióval vádolt Simonka György helyére lépő Erdős Norbert is, aki húsz nappal a hivatalos döntés előtt írta ki, hogy 200 millió forintból készül kerékpárút Dombegyházán Kevermes felé. A lapnak ezt később azzal magyarázta, hogy csak azt akarta kifejezni, dolgoznak azon, hogy a település megkapja a forrás.

A lap megjegyzi, hogy ezeket a pályázatokat olyan uniós forrásból finanszírozná a kormány, amit egyelőre nem fogadott el az EU.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt