Néhány fideszes annyira belelendült a kampányba, hogy a hivatalos döntés előtt közölték a pályázatok eredményeit

POLITIKA
2022 április 01., 05:07

Felcsút környékének országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán március 21-én arról posztolt a Facebookon, hogy a körzetében 9 település összesen 1,8 milliárd forintot nyert az Élhető települések pályázatán, csakhogy a 24.hu szerint erről a hivatalos döntés csak két nappal később született meg.

Tessely Zoltán
photo_camera Tessely Zoltán Fotó: Tessely Zoltán/Facebook

Ráadásul Tessely nem is pontosan közölte a nyertesek listáját, mert például Pátkán hiába örültek, a képviselő másnap lecserélte a listát, amiben már nem szerepeltek. A település polgármestere a lapnak azt mondta, súlyos bizalmi válságot okoz, hogy egyesek napokkal előtte tudják, hogy kik fognak nyerni, hiszen a pályázatokat zárt rendszerben kezelik, a pályázatok bírálóit köti a titoktartási kötelezettség.

De ugyanígy, a döntés előtt közölte az eredményeket a korrupcióval vádolt Simonka György helyére lépő Erdős Norbert is, aki húsz nappal a hivatalos döntés előtt írta ki, hogy 200 millió forintból készül kerékpárút Dombegyházán Kevermes felé. A lapnak ezt később azzal magyarázta, hogy csak azt akarta kifejezni, dolgoznak azon, hogy a település megkapja a forrás.

A lap megjegyzi, hogy ezeket a pályázatokat olyan uniós forrásból finanszírozná a kormány, amit egyelőre nem fogadott el az EU.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.