Spanyol királyi kitüntetést kapott a mangalicák megmentője

ünnep
2022 április 01., 04:19
comments 1

Kedden a spanyol nagykövetség rezidenciáján Anunciada Fernández de Córdova spanyol nagykövet átadta Tóth Péternek, az Olmos és Tóth Kft. igazgatójának, a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete elnökének a Katolikus Izabella-rend tisztikeresztjét, amit VI. Fülöp, Spanyolország királya adományozott számára a magyar-spanyol kereskedelmi kapcsolatok fejlesztéséért, valamit a spanyol sonka magyarországi megismertetéséért végzett felbecsülhetetlen munkájáért.

Amikor én elkezdtem a mangalicával foglalkozni, négyszáz állatról kaptam hírt. Mire kimentem megnézni öt-tíz telepet, már nem volt csak háromszáz” - mondta Tóth nyáron a Forbesnak. A rendszerváltás után itthon a mangalicák száma pár száz egyedre csökkent, de Tóth Péter tevékenységének köszönhetően mára a magyar mangalicatermékek jelen vannak a világpiacon is. (Embajada de España en Hungría/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.