Szigorú ítélet született fogadási csalás miatt: K. Zoltán 7 évet kapott

magyarország
2022 április 01., 14:40

Fogadási csalás ügyében szigorú ítélet született a Fővárosi Törvényszéken: a nemzetközi szálban érintett 12 vádlott mindegyikét bűnösnek találták – írja a Nemzeti Sport.

8 vádlottra fegyházban letöltendő büntetést szabott ki, míg a 9., a 10. a 11. és a 12. rendű vádlottnak fizetnie kell a tettéért.

Egy leeresztett labda a németországi Osterodéban 2016. április 7-én.
photo_camera Egy leeresztett labda a németországi Osterodéban 2016. április 7-én. Illusztráció: Frank May/dpa via AFP

A szingapúri T. S. Engnek 7 évet kell leülne, és 10 évre kitiltották Magyarországról.

K. Zoltán 7 évet és 43 millió forint vagyonelkobzást kapott.

L. Mátyás 7, S. László 5, B. István 4, Cs. János 4, M. Tamás 4, Sz. Krisztián 3 évet kapott. A másod-, a harmad-, a negyed- és az ötödrendű vádlottat 10 évre valamennyi, labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a bíróság, míg a hatod-, a heted- és a nyolcadrendű vádlottat a játékvezetéstől tiltották el 10 évre.

Az ügyészség súlyosbításért, a védők felmentés miatt fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős, de a bíróság elfogadta az ügyészek indítványát, és elrendelte K. Zoltán másod- és L. Mátyás harmadrendű vádlott őrizetbe vételét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.