30 ember ellen emelhetnek vádat az érdi leszámolás ügyében

bűnügy
2022 április 02., 08:33

Lezárta a nyomozást a rendőrség a 2020 nyarán történt érdi tömegverekedés ügyében, az ügyben - amelyben egy ember meghalt és többen megsérültek - harminc gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést - közölte a rendőrség honlapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szombaton.

Az eset 2020. július 30-án történt, egy enyingi és egy érdi család tagjai között fajult el egy vita, amit egy enyingi nő és érdi élettársa szakítása váltott ki. Az érdi benzinkútnál találkoztak, ahová mindkét fél ütlegekkel, botokkal, ásókkal, vascsövekkel, késekkel megpakolt csomagtartójú autókkal érkezett.

„A balhé kitörése kódolva volt, elég volt egy eldobott tárgy az egyik kocsi felé, majd az egyik jármű vezetője szándékosan elütött valakit” - írta a PMRFK. A motorháztetőre repülő férfi látványára mindkét csapat megindult egymás felé. Kirángatták a sofőrt, miközben a többiek válogatás nélkül estek egymásnak és egymás autóinak. A verekedés négy percig tartott, majd a résztvevők nagy része elmenekült a helyszínről. Az összecsapásban egy ember meghalt, többen különböző fokú sérülésekkel kórházba kerültek.

Rendőrségi helyszínelők az érdi benzinkúton, ahol július 30-án este két nagycsalád tagjai szúró- és vágóeszközökkel estek egymásnak. A tömegverekedésben egy ember életét vesztette, ketten életveszélyesen, hárman súlyosan megsérültek. A rendőrök 12 embert - mind sérültek - vettek őrizetbe, a bíróság valamennyiük letartóztatását elrendelte.
photo_camera Rendőrségi helyszínelők az érdi benzinkúton, ahol július 30-án este két nagycsalád tagjai szúró- és vágóeszközökkel estek egymásnak. A tömegverekedésben egy ember életét vesztette, ketten életveszélyesen, hárman súlyosan megsérültek. A rendőrök 12 embert - mind sérültek - vettek őrizetbe, a bíróság valamennyiük letartóztatását elrendelte. Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A rendőrök másnap reggelre 13 elkövetőt azonosítottak, közülük tizenkettőt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, egy 35 éves férfit pedig emberölés bűntettével gyanúsítottak meg. A nyomozás előrehaladtával újabb és újabb gyanúsítottal bővítették a kört, a számuk végül 30 lett.

Élet elleni bűncselekmény elkövetésével hat férfit gyanúsítanak. L. Rómeó - a gyanú szerint - több embert is megtámadott. A nyomozás szerint szúrásaival egy 50 éves férfi halálát, két férfinek életveszélyes, egynek maradandó, illetve egy ötödik férfinek könnyű sérüléseket okozott. Őt minősítő körülményekkel súlyosított, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítják.

Öt, az egyik családhoz tartozó férfit emberölés bűntettének kísérletével, illetve több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak.

Tizenkilenc férfi, valamint két fiatalkorú fiú ellen csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, további két férfi, valamint egy nő ellen kiskorú veszélyeztetése bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyt nyomozás. Tíz elkövető gyanúsítása közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettével is kiegészült.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.