Kadirovnak már luxusvillája is van a dubaji Pálma-szigeten

luxus
2022 április 02., 14:46
comments 7

Ramzan Kadirov, a csecsenek vezetője sosem titkolta, hogy szereti a fényűzést. Míg ki nem tiltották Instagramról 2017-ben, rendszeresen drága autókról és aranytól csöpögő házakból rakott fel képeket magáról.

Az Ukrajinszka Pravda most kiderítette, hogy az eddig ismerteken túl Kadirov havonta jár az Egyesült Arab Emírségekbe, ahol egy saját luxusvilla várja őt és kegyeltjeit Dubajban.

Az már igazán semmiség, hogy amikor február végén beszédet intézet Zelenszkij ukrán elnökhöz, egy 1580 dolláros (kb. 526 ezer forint) Prada bakancsot viselt.

Ramzan Kadirov
photo_camera Ramzan Kadirov Fotó: ALEKSEY NIKOLSKYI/Sputnik via AFP

De mielőtt rátérnénk a dubaji villára, lássuk, mi re nem sajnálja Kadirov a pénzt - amit állítása szerint „Allah ad”. „Nem tudom. A pénz jön valahonnan” - mondta még 2011-ben, miután egy iszonyúan extravagáns születésnapi ünnepséget rendezett magának. 2019-ben a saját adóbevallása szerint majdnem 148 millió rubelt (573 millió forint) keresett csecsen elnökként - többet, mint amennyi Vlagyimir Putyin vagy Dimitrij Medvegyev hivatalos fizetése.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.