Publicus: A biztos szavazók körében 47 százalékon áll a Fidesz és az ellenzéki pártszövetség is

április 2., szombat 8:02
19

A lehető legszorosabban alakul a vasárnapi választás kampánya, a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért listája is a biztos szavazó pártválasztók 47 százalékénak voksára számíthat – írja a Népszava a Publicus Intézet felmérése alapján. Ez a listás eredményekre vonatkozik. Az eddigi közvélemény-kutatások ugyan szoros küzdelmet jósoltak, de döntetlent még a Publicus pár nappal ezelőtti mérése sem.

Viszont a választás előtti utolsó mérésből az is kiderült, hogy az ellenzéki szavazók mozgósítottsága, részvételi szándéka 5 százalékponttal magasabb, mint a kormánypártoké. A részvételt illetően az összes megkérdezett 76 százaléka válaszolta azt, hogy biztosan elmegy szavazni, és további 9 százalék mondta azt, hogy valószínűleg szavazni fog.

Az összes szavazó körében nézve 35 százalékon áll a Fidesz és 33 százalékon az Egységben Magyarországért, míg 28 százalék bizonytalan. Pulai András, a Publicus vezetője azt mondta, a választók egy 5-7 százalékos csoportja csak a kampány utolsó pillanatában dönti el, hogy elmegy-e szavazni egyáltalán.

Az elmúlt időszak közvéleménykutatási eredményei.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt