Sarkad és Kötegyán polgármesterei jogsértő módon kampányolnak a Fidesznek

POLITIKA
2022 április 2., 12:28
comments 12
photo_camera Kovács József és Orbán Viktor Fotó: Kovács József/Facebook

„Az, hogy egy polgármester támogathat-e nyíltan egy pártot vagy jelöltet a kampányban, az eset körülményein múlik. De biztosan jogsértő, ha kampánytevékenységre önkormányzati infrastruktúrát használnak fel: a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választásokat megelőző kampányban többször is bírságot szabott ki a választási bizottság jogsértően kampányoló polgármesterek és önkormányzati lapok ellen” – írja a TASZ a friss posztjában, kifogásmintát mellékelve, amit bárki benyújthat, aki jogsértést tapasztal.

Jó példa erre Kötegyán önkormányzatának hivatalos Facebook-oldala, amin Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester Kovács József fideszes képviselő melletti szavazásra buzdít.

Mokán István polgármester is Sarkad Facebook-oldalán, szintén önkormányzati oldalon buzdít a Kovács József melletti szavazásra Békés megye 3-as választókerületben.

A Kovács Józsefnek mindkét posztban tulajdonított fejlesztések egyébként jórészt EU-s fejlesztések voltak.

Arról, hogy milyen hasonló visszaélések fordultak eddig elő a kormányoldali kampányban, itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt