Sarkad és Kötegyán polgármesterei jogsértő módon kampányolnak a Fidesznek

POLITIKA
2022 április 02., 12:28
comments 12
Kovács József és Orbán Viktor
photo_camera Kovács József és Orbán Viktor Fotó: Kovács József/Facebook

„Az, hogy egy polgármester támogathat-e nyíltan egy pártot vagy jelöltet a kampányban, az eset körülményein múlik. De biztosan jogsértő, ha kampánytevékenységre önkormányzati infrastruktúrát használnak fel: a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választásokat megelőző kampányban többször is bírságot szabott ki a választási bizottság jogsértően kampányoló polgármesterek és önkormányzati lapok ellen” – írja a TASZ a friss posztjában, kifogásmintát mellékelve, amit bárki benyújthat, aki jogsértést tapasztal.

Jó példa erre Kötegyán önkormányzatának hivatalos Facebook-oldala, amin Hajdu-Szűcs Mária Kornélia polgármester Kovács József fideszes képviselő melletti szavazásra buzdít.

link Forrás

Mokán István polgármester is Sarkad Facebook-oldalán, szintén önkormányzati oldalon buzdít a Kovács József melletti szavazásra Békés megye 3-as választókerületben.

link Forrás

A Kovács Józsefnek mindkét posztban tulajdonított fejlesztések egyébként jórészt EU-s fejlesztések voltak.

Arról, hogy milyen hasonló visszaélések fordultak eddig elő a kormányoldali kampányban, itt írtunk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.