52,75 százalék a részvétel délután háromkor

POLITIKA
2022 április 03., 13:53

Frissítette a részvételi adatokat a Nemzeti Választási Iroda, nyilvántartásuk szerint délután háromig a szavazásra jogosultak 52,75 százaléka, 4 058 746 fő ment el szavazni.

2018-ban ez az arány 53,64 százalék volt.

link Forrás

A választások előtti közvélemény-kutatások magas részvételt jeleztek előre, de a reggeli hideg és havazás visszavetette a szavazókedvet. Reggel kilenckor 2,76, délelőtt tizenegykor 4,16 százalékponttal maradt el a részvétel a négy évvel ezelőttihez képest. Délután egyre már szűkült a különbség, akkor már csak 2,31 százalékpont volt a különbség a 2018-as adatokhoz képest. Ez délután háromra 0,89 százalékpontra csökkent.

A választással kapcsolatos legfrissebb híreinket itt lehet követni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.