A nagyobb városokban nőtt a részvétel 2018-hoz képest

POLITIKA
2022 április 03., 19:05

Az este fél 7-es részvételi adatok alapján Budapesten, a megyei jogú városokban és a nagyobb városokban (10-25 ezer szavazókorú polgár) az országosnál magasabb a részvétel a választásokon.

A városokban (5-10 ezer szavazó), kistelepüléseken (1000-5000 szavazó) és a falvakban (1000 szavazónál kevesebb) viszont alacsonyabb.

Hogy alakult ez négy évvel ezelőtt?

A 2018-as adatokhoz képest három településkategóriában nőtt a részvétel: a megyei jogú városokban, a nagyobb városokban és a városokban.

Budapesten, a kistelepüléseken és a falvakban csökkent.

link Forrás

A térképen választókörzetenként is látható, hogyan változott a részvétel 2018-hoz képest. A paksi körzetben a legnagyobb, 1,5 százalékos a növekedés, a pécsi körzetben pedig közel 3 százalékos a visszaesés.

link Forrás
Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.