2022 április 03., 04:59

Megcsonkított gyerekek holttesteit találták az oroszok által hátrahagyott Kijev közelében

A Times-nak egy idős nő, a 80 éves Maria Dabizhe számolt be arról, hogy mit műveltek az orosz katonák a Kijev közeli településeken. Elmondása szerint a katonák néhány nappal a háború kezdete után érkeztek, és amikor megkérdezte tőlük, hogy mit keresnek itt, azt válaszolták neki, hogy „csak a munkájukat végzik”.

A cikk azt írja, amikor a katonák néhány nappal ezelőtt elkezdtek visszavonulni, a Kijev közelében élők számára világossá vált, hogy mit tettek. Kijev külterületén tömegsírokat találtak, a Times szerint 18 ember – köztük nők és gyerekek – megcsonkított holttestére bukkantak egy pincében.

„18 holttestet találtunk. Megkínozták őket. Néhányuknak levágták a fülét, másoknak kihúzták a fogait. Voltak köztük 14-16 éves gyerekek, néhány felnőtt. Tegnap vitték el a holttesteket.”

link Forrás

Bucsa polgármestere, Anatolij Fedoruk elmondása szerint már 280 embert temettek tömegsírokba. Bucsa településen az ukrán csapatok legalább húsz olyan holttestet találtak, akiket megkötöztek és védekezésre képtelen állapotban lőhettek agyon. (Daily Mail)