18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Utcákon heverő holttesteket találtak Kijev környékén, az orosz megszállás alól szabaduló területeken

háború
2022 április 02., 22:33
comments 10

Legalább 20 holttestet találtak az ukrán csapatok Bucsa településen, Kijev közelében, miután a terület elhagyták a gyorsan visszavonuló orosz csapatok. A jelentések szerint a halottak férfiak, civil ruhát viselnek, van közülük, akit megkötöztek, és védekezésre képtelen állapotban lőhettek agyon. Egyikük mellett a földön ukrán útlevelet találtak.

photo_camera Fotó: RONALDO SCHEMIDT/AFP

Az AFP hírügynökség újságírói most jutottak be a korábban oroszok által ellenőrzött településre, ahol a harcok komoly károkat okoztak. A helyi polgármester összesen 280 áldozatról tud, és azt mondta, hogy az utcán heverő férfiakat fejbelőtték. A holttesteket tömegsírokba temetik.

photo_camera Fotó: RONALDO SCHEMIDT/AFP
photo_camera Fotó: RONALDO SCHEMIDT/AFP

Motizsin faluban is több civil holttestet találtak, egyes jelentések szerint a helyi elöljárót és családját végezték ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.