Órákat kell várni egyes külföldi szavazóhelyeken

választás
2022 április 03., 14:22
comments 1

Stuttgartba jelentkeztem be szavazni. Másfél kilométeres sor, úgy, hogy egy hete lezárták a regisztrációt. A szervezők szerint három óra. Gyerekkel négy fokban

- írta egyik olvasónk, egy másik pedig képet is küldött:

Stuttgart

Vasárnap dél körül derült ki, hogy technikai hiba miatt leállt a hollandiai vonatközlekedés, és órákig tart, mire helyreáll a rend. „Nővérem még reggel indult el, ezért ő tudott szavazni, de ki tudja, hányan nem jutnak el emiatt” - írta olvasónk.

Másik levelezőnk viszont már a hágai sorból küldött egy színes kis jelenetet: „Hatalmas sor alakult ki a szavazásra kijelölt szálloda előtt, összesen körülbelül 2 órát fogok várni. Lelassított mellettünk egy hölgy a kocsijával, lehúzta az ablakot és

hollandul azt kiabálta nekem: 'Niet op Orbán, he!' azaz 'De nehogy az Orbánra!”

Hága
photo_camera Hága Fotó: Olvasónk

Számos külföldi fővárosban gyorsan és szervezetten megy a szavazás, például Londonból is ilyen híreket kaptunk, de bőven akadnak nehezebb terepek. Több olvasónk azért aggódik, hogy a sok várakozás miatt feladják majd az emberek, és nem várják ki a sorokat.

Malaga, kb. 60-an állunk sorban.
photo_camera Malaga, kb. 60-an állunk sorban. Fotó: Olvasónk
Párizs
photo_camera Párizs Fotó: Olvasónk
Berlin
photo_camera Berlin Forrás: Tumblr
Düsseldorf
photo_camera Düsseldorf Fotó: Olvasónk
Brüsszel
photo_camera Brüsszel

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.