Öt nyugati külképviselet szavazóinak 77 százaléka az ellenzéket támogatta

április 3., vasárnap 17:16
4

Öt nyugati külképviseleten, Bécsben, Berlinben, Brüsszelben, Londonban és Münchenben több mint 2500 szavazó megkérdezésével készített exit-pollt a Magyar Demokrácia Alap. Felmérésük alapján ezeken a külképviseleteken a választók nagyon nagy többsége az ellenzéki összefogás listáját támogatta. Az öt képviselet eredményeit összesítve az ellenzéki listára szavazott a választók 78 százaléka. A Fideszt 11 százalék támogatta, és csak a külképviseleti szavazás alapján az MKKP is parlamenti párt lenne 6 százalékkal. A müncheni külképviseleten a Mi Hazánk támogatottsága is átlépte a parlamenti küszöböt.

Az exit poll során az egyéni pártpreferenciákra is rákérdeztek. A Nyugat-Európában élők harminc százaléka a Momentum támogatója, 17 százalék az MKKP, 11 százalék a DK tábora. Mint látható, az MKKP támogatóinak nagy része végül az Egységben Magyarország listájára szavazott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt