Szavazatszámlálót fenyegetett egy férfi Karcagon

választás
2022 április 03., 15:48
comments 1

Hivatalos személy vagyok, nem rúghatja ki a kezemből

- próbál védekezni a szavazatszámláló, de a felé rohanó férfit, aki azzal fenyegetőzött, hogy kirúgja a kamerát a kezéből, ha nem kapcsolja ki, ez nem hatja meg. A Karcagon a választás lebonyolításában részt vevő, ezért hivatalos személynek minősülő szavazatszámláló által készített felvételt először az Átlátszó tette közzé:

link Forrás

A videón az látható, hogy kisbuszokkal hozzák szavazni az embereket.

A 444 elérte a megtámadott férfit, aki elmondása szerint kihívta a rendőröket. Gyorsan a helyszínre értek, később pedig még négy nyomozó érkezett a helyszínre, mind kifejezetten korrektek voltak - tette hozzá. A szavazatszámláló a választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tett, illetve még egyet külön az általa elszenvedett atrocitás miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.