Elon Musk megvette a Twitter 9,2 százalékát

TECH
2022 április 04., 11:54

Jelentősen bevásárolt a Twitter részvényeiből Elon Musk: több mint 73 millió darabot vásárolt meg, még március 14-én, írja a BBC. A tranzakció most lett nyilvános, miután a tőzsdefelügyelet dokumentumai közé felkerültek az ezzel kapcsolatos információk. A Twitter árfolyama kilőtt a hírre, a nyitás előtt 25 százalékkal emelkedett a részvények értéke.

A megvásárolt részvények értéke a pénteki árfolyam alapján 2,89 milliárd dollár volt. A bevásárlással Musk lesz a Twitter egyik legnagyobb részvényese, még az alapító Jack Dorsey is csak 2,25 százaléknyi papírral rendelkezik.

Musk a Twitter rendszeres felhasználója, bár mostanában utalt arra, hogy gondolkodik egy saját közösségi oldal létrehozásában, ami jobban teret adna a szólásszabadságnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.