Szuperhősös filmre ült be élettársa megfojtása utána a zuglói gyilkosság gyanúsítottja

bűnügy
2022 április 04., 13:22

Részben beismerte tettét a vasárnapi zuglói gyilkosság gyanúsítottja, azonban magát az emberölést nem - számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztályvezetője hétfői sajtótájékoztatóján a rendőrség székházában.

A rendőrség információi szerint április 3-án 19 óra után értesítették a mentőszolgálattól a rendőröket, hogy egy Csömöri úti társasház egyik lakásában holtan találtak egy 30 éves nőt. A mentők idegenkezűségre utaló nyomokat és elváltozásokat láttak a holttesten, a helyszínre érkező rendőrorvos is megvizsgálta a nyaki véraláfutásokat, amelyek arra utaltak, hogy az áldozatot megfojtották. A folyamatban levő igazságügyi orvosszakértői vizsgálat is ezt erősítette meg.

A BRFK vasárnap azt közölte, hogy egy nyolcéves fiú telefonált a 112-es segélyhívószámra és azt mondta a diszpécsernek, hogy édesanyja rosszul van. A mentők megpróbálták újraéleszteni a 30 éves nőt, de már nem tudtak segíteni rajta.

A helyszíni szemlével párhuzamosan meghallgatták a nő 8 éves fiát, aki beszámolt arról, hogy a lakásban rajta és az anyján kívül a nő Károly nevű élettársa is ott volt.

Az anya ebéd után táncolni hívta a férfit, de tánc közben a férfi könyökkel megütötte a fiú szemét, ami felháborította az asszonyt, aki pofon vágta a férfit, a vita pedig tettlegességig fajult a lakás különböző helyiségeiben: a nagyszobában, a fürdőszobában, végül a konyhában.A bántalmazásoknak a gyerek zömmel csak fültanúja volt, a konyhában végződött eseménysort követően az élettárs arra szólította fel a fiút, hogy bújjon el a szekrénybe, "majd egy óra múlva jönnek a rendőrök és elviszik". A gyerek ennek megfelelően járt el, de pár órával később előbújt a rejtekhelyéről, látta, hogy a férfi nincs a lakásban és rátalált az anyjára, aki már nem lélegzett.

A rendőrök azonosították az élettársat, egy 30 éves budapesti férfit, aki idén januártól állt kapcsolatban az anyával. A rendőrök felhívták telefonon, de az nem volt hajlandó megmondani hol van.

A nyomozás során azonban megállapították, hogy egy XV. kerületi bevásárlóközpontban moziba ment az édesanyjával egy szuperhősös filmet megnézni, a vetítés közben elfogták.

link Forrás

A férfit emberölés bűntettével gyanúsították meg, részben beismerte tettét, de magát az emberölést nem - mondta az alezredes, hozzátéve: a gyanúsítottat őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A konfliktust kiváltó, a tánc közben történt 8 napon belül gyógyuló sérülésről a férfi azt állította, hogy véletlenül történt, és a 8 éves fiú sem tudott konkrétan nyilatkozni róla. (MTI, police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.