A Balatonnál és a Fertő tónál is fölényesen nyert a Fidesz, semmi akadálya a beépítésnek

április 5., kedd 10:49
2

Az elmúlt években számos cikk jelent meg arról, hogy ki és miként és miből építi be a Balatont vagy éppen a Fertő tavat. Az április 3-i választás eredményét áttekintve az érintett települések lakóinak többsége helyesli az építkezéseket.

Például Tihany az egyik leginkább érintett település, itt épül több luxusszálloda, de a helyiek Kontrát Károlyt (Fidesz) támogatták 55 százalékos többséggel, így az építkezésnek semmi akadálya. A Balaton déli oldalán Szántódon és Balatonszemesen is gőzerővel folyik a part beépítése, de Witzmann Mihály (Fidesz) mindkét faluban 55-60 százalékos győzelmet aratott, így épülhetnek tovább a lakóparkok és szállodák.

Tihanyban, Szántódon és Balatonszemesen is a kormányzati felügyelet alatt álló MTÜ által kiosztott (Kisfaludy-pályázatok) közpénzből építkeznek, illetve állami ingatlanokat privatizáltak a parton. Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzéki jelölt szerint az volt a választás tétje, hogy tovább terjeszkednek-e a Fidesz-közeli oligarchák a Balaton-parton, vagy megálljt lehet nekik parancsolni.

Többször írtunk róla, hogy a kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére tavaly elkezdte Fertőrákos közelében a Fertő Part nevű komplexum kialakítását milliárdokból. Fertőrákoson Barcza Attila (Fidesz) 656 szavazattal nyert, ami 53 százalék körüli eredmény.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt