A Balatonnál és a Fertő tónál is fölényesen nyert a Fidesz, semmi akadálya a beépítésnek

POLITIKA
2022 április 5., 10:49
comments 2

Az elmúlt években számos cikk jelent meg arról, hogy ki és miként és miből építi be a Balatont vagy éppen a Fertő tavat. Az április 3-i választás eredményét áttekintve az érintett települések lakóinak többsége helyesli az építkezéseket.

Például Tihany az egyik leginkább érintett település, itt épül több luxusszálloda, de a helyiek Kontrát Károlyt (Fidesz) támogatták 55 százalékos többséggel, így az építkezésnek semmi akadálya. A Balaton déli oldalán Szántódon és Balatonszemesen is gőzerővel folyik a part beépítése, de Witzmann Mihály (Fidesz) mindkét faluban 55-60 százalékos győzelmet aratott, így épülhetnek tovább a lakóparkok és szállodák.

Tihanyban, Szántódon és Balatonszemesen is a kormányzati felügyelet alatt álló MTÜ által kiosztott (Kisfaludy-pályázatok) közpénzből építkeznek, illetve állami ingatlanokat privatizáltak a parton. Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzéki jelölt szerint az volt a választás tétje, hogy tovább terjeszkednek-e a Fidesz-közeli oligarchák a Balaton-parton, vagy megálljt lehet nekik parancsolni.

Többször írtunk róla, hogy a kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére tavaly elkezdte Fertőrákos közelében a Fertő Part nevű komplexum kialakítását milliárdokból. Fertőrákoson Barcza Attila (Fidesz) 656 szavazattal nyert, ami 53 százalék körüli eredmény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt