A Balatonnál és a Fertő tónál is fölényesen nyert a Fidesz, semmi akadálya a beépítésnek

POLITIKA
2022 április 05., 10:49
comments 2

Az elmúlt években számos cikk jelent meg arról, hogy ki és miként és miből építi be a Balatont vagy éppen a Fertő tavat. Az április 3-i választás eredményét áttekintve az érintett települések lakóinak többsége helyesli az építkezéseket.

Például Tihany az egyik leginkább érintett település, itt épül több luxusszálloda, de a helyiek Kontrát Károlyt (Fidesz) támogatták 55 százalékos többséggel, így az építkezésnek semmi akadálya. A Balaton déli oldalán Szántódon és Balatonszemesen is gőzerővel folyik a part beépítése, de Witzmann Mihály (Fidesz) mindkét faluban 55-60 százalékos győzelmet aratott, így épülhetnek tovább a lakóparkok és szállodák.

Tihanyban, Szántódon és Balatonszemesen is a kormányzati felügyelet alatt álló MTÜ által kiosztott (Kisfaludy-pályázatok) közpénzből építkeznek, illetve állami ingatlanokat privatizáltak a parton. Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzéki jelölt szerint az volt a választás tétje, hogy tovább terjeszkednek-e a Fidesz-közeli oligarchák a Balaton-parton, vagy megálljt lehet nekik parancsolni.

Többször írtunk róla, hogy a kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére tavaly elkezdte Fertőrákos közelében a Fertő Part nevű komplexum kialakítását milliárdokból. Fertőrákoson Barcza Attila (Fidesz) 656 szavazattal nyert, ami 53 százalék körüli eredmény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.