Beperelték a Burger Kinget, mert a reklámokban nagyobbnak tűnnek a burgereik mint a valóságban

gasztronómia
április 5., 5:39
comments 4

Egy dél-floridai ügyvéd nyújtotta be a csoportos keresetet, amely szerint a Burger King megtévesztette a vásárlókat azzal, hogy reklámjaiban sokkal nagyobbnak tüntette fel hamburgereit ahhoz képest, amit a valóságban felszolgált.

A kereset szerint a Burger King 2017 szeptemberében kezdte „felfújni” a fotókon látható ételei méretét, ezt megelőzően úgy vélik, hogy „tisztességesebben” reklámozták a hamburgereket.

Az ügyvéd által képviselt felperesek külön kiemelték a Whopper reklámjait, szerintük a képeken és videókon látható hamburger 35 százalékkal nagyobb, mint a valóságban, és kétszer annyi húst tartalmaz, mint amennyit valójában beletesznek. A kereset tanúként idéz több, ételkritikára szakosodott youtubert és Twitter-felhasználót is, akik szintén panaszkodtak rendeléseikre.

Nem ez az első eset, hogy hasonlóval vádolják a Burger Kinget: az Egyesült Királyság reklámhatósága 12 évvel ezelőtt idézte be a céget, amiért a hamburgerek magassága és vastagsága „lényegesen kisebb” volt, mint amit reklámoztak.

A most benyújtott kereset pénzbeli kártérítést és olyan bírósági végzést követel, amely kötelezi a Burger Kinget arra, hogy hagyjon fel megtévesztő reklámjaival. (NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt