Indonéziában halálra ítélték egy iszlám iskola tanárát, aki 13 diákját erőszakolta meg

április 5., kedd 4:47
3

A tanár, Herry Wirawan esete sokkolta Indonéziát, és rávilágított arra, hogy az ország vallásos, bentlakásos iskoláiban meg kell védeni a gyerekeket a bántalmazással és szexuális erőszakkal szemben.

A férfit februárban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre, de a halálbüntetést követelő ügyészek fellebbezést nyújtottak be. A legfelsőbb bíróság végül úgy döntött, halálra ítélik a férfit.

Fotó: TIMUR MATAHARI/AFP

A tanár 2016 és 2021 között zaklatott tizenhárom 12 és 16 év közötti lányt. Többen sérüléseket szereztek az erőszak miatt, nyolc áldozatát pedig teherbe is ejtette.

A halálbüntetést az ország gyermekvédelmi minisztere is támogatta, de a halálbüntetést alapvetően ellenző Indonézia emberi jogi bizottsága szerint ez nem helyénvaló.

Indonéziában, a világ legnagyobb muszlim többségű országában több tízezer iszlám és más vallási bentlakásos iskola működik, gyakran ezek jelentik az egyetlen lehetőséget a szegényebb családok gyerekeinek az oktatásra. (CNN)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt