Mellár ma már hibának tartja, hogy bevették a Jobbikot az összefogásba

POLITIKA
2022 április 05., 20:06
comments 29

98,88 százalékos feldolgozottság mellett még mindig nem biztos, hogy Mellár Tamás nyerte a képviselő-választást a Baranya 1-es választókörzetben, az ellenzéki jelölt csak 255 szavazattal vezet a fideszes Kővári János előtt.

photo_camera Mellár Tamás a parlamentben Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Mellár a Magyar Hangnak azt mondta, mindenképpen felveszi a mandátumát, bár tudja, ilyen Fidesz-többséggel szemben nyilvánvalóan nem lesz beleszólási lehetőség a törvényhozásba. De úgy gondolja, ha az ellenzékiek nem ülnének be, még azokat a lehetőségeket is elveszítenék, amiket az Országgyűlés fóruma biztosít, és „gyakorlatilag egypártrendszer alakul ki”.

Az eredmény ismeretében már stratégiai hibának tartja a Jobbik bevételét az együttműködésbe. Szerinte eltűntek a párt szavazói, ki kellett volna hagyni a pártot az együttműködésből. A Párbeszéd frakciójába beülő Mellár azt mondta, a hatpárti megosztottságnak ellene van, „mert itt olyan kis pártocskák is vannak, amelyek nem képesek hatékony politizálást folytatni. Az az embernek a benyomása, hogy ezekre a pártokra csak azért van szükség, hogy legyenek újabb pártvezetők és pártfunkciók, és állami támogatást kaphassanak”.

„Szerintem két pártra lenne szükség Magyarországon: egy jobb- és egy baloldalira. Ezekhez kapcsolódhatnának alegységek, amelyek különböző rétegeket, társadalmi csoportokat képviselhetnének. Hasonlóan ahhoz, ahogyan annak idején az MDF felépült. Amíg az ellenzék nem kerít sort a szerkezeti megújításra, és nem tudják a megélhetési politikusokat kiszorítani a soraiból, addig a jelenlegi helyzet fog fennmaradni” - tűnődött Mellár .

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt