Oroszbarát szövegekkel firkálták össze és leszaggatták az ukrajnai menekültek Budapesten kiállított képeit

bűnügy
2022 április 05., 09:58
comments 25

A választás éjszakáján szétverték azt a kiállítást, amit egy hete Ljubov Nepop ukrán nagykövet és Karácsony Gergely főpolgármester nyitott meg – írja az Azonnali. A Móricz Zsigmond körtéren a háború túlélőinek kiállított képeit leszaggatták vagy oroszbarát szövegeket írtak rájuk.

link Forrás

A 24.hu azt írja, keresték a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ők azt mondták, hogy az üggyel kapcsolatban feljelentés, bejelentés nem érkezett hozzájuk. A XI. Kerületi Rendőrkapitányság viszont kedden a sajtóban megjelent hírek után hivatalból indított eljárást rongálás szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen. Felvették a kapcsolatot a kiállítás szervezőivel, akik a későbbiekben tesznek feljelentést.

Úgy tudni, a megrongált képeket a szervezők már visszatették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.