Tíz százalék feletti forgalomnövekedést várnak húsvétkor a boltok

gazdaság
2022 április 05., 05:02

A Tescónál például arra számítanak a Világgazdaság MTI által szemlézett cikke szerint, hogy az idei húsvét a járvány előtti, 2019-es évhez hasonló forgalmú lesz. A Spar is jelentős forgalombővülést vár, a CBA becslése szerint pedig húsvéti eladásai 10 százalékkal meghaladhatják idén a 2019. évit, mert már tavaly is emelkedett a forgalom, és kevéssé volt érzékelhető a járvány negatív hatása.

Az Auchan és a Penny Market is jelezte, hogy erős ünnep előtti forgalomra számít. Hozzátették, hogy bár egyre több vásárló választja az olcsóbb élelmiszereket, nagy az érdeklődés a prémiumtermékek iránt.

A világgazdaság szerint a kosárérték háztartásonként a 20-25 ezer forintot is elérheti.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.