95 millió dollárral támogathatja Tajvan légvédelmi rendszerét az Amerikai Egyesült Államok

hadügy
április 6., 13:52
comments 1

Jóváhagyta az Egyesült Államok Külügyminisztériuma a tajvani Patriot Air Defense System (Patrióta Légvédelmi rendszer) potenciális támogatásáról szóló megállapodást. A támogatás keretét legfeljebb 95 millió dollárban határozták meg, amit felszerelések, kiképzés és egyéb, a légvédelem működését elősegítő eszközök formájában adnának át.

"A felkínált tranzakció az Egyesült Államok nemzeti, gazdasági és biztonsági érdekeit szolgálja azáltal, hogy támogatja [Tajvan] fegyveres erőinek modernizálását és védelmének fenntartását" - áll a Pentagon közleményében. A kínai nyomás alatt álló Tajvan többször is jelezte, hogy szuverenitásuk veszélyben van. "Tajvan továbbra is eltökélt marad az önvédelem terén, és folytatja az együttműködést az Egyesült Államokkal és más, hasonló gondolkozású országokkal" - mondta Xavier Chang, a tajvani elnöki hivatal szóvivője.

A megállapodás még nem végleges, de a tajvani védelmi minisztérium reményei szerint egy hónapon belül lezárulnak a tárgyalások és megkezdődhet az együttműködés. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt