95 millió dollárral támogathatja Tajvan légvédelmi rendszerét az Amerikai Egyesült Államok

hadügy
2022 április 06., 13:52
comments 1

Jóváhagyta az Egyesült Államok Külügyminisztériuma a tajvani Patriot Air Defense System (Patrióta Légvédelmi rendszer) potenciális támogatásáról szóló megállapodást. A támogatás keretét legfeljebb 95 millió dollárban határozták meg, amit felszerelések, kiképzés és egyéb, a légvédelem működését elősegítő eszközök formájában adnának át.

"A felkínált tranzakció az Egyesült Államok nemzeti, gazdasági és biztonsági érdekeit szolgálja azáltal, hogy támogatja [Tajvan] fegyveres erőinek modernizálását és védelmének fenntartását" - áll a Pentagon közleményében. A kínai nyomás alatt álló Tajvan többször is jelezte, hogy szuverenitásuk veszélyben van. "Tajvan továbbra is eltökélt marad az önvédelem terén, és folytatja az együttműködést az Egyesült Államokkal és más, hasonló gondolkozású országokkal" - mondta Xavier Chang, a tajvani elnöki hivatal szóvivője.

A megállapodás még nem végleges, de a tajvani védelmi minisztérium reményei szerint egy hónapon belül lezárulnak a tárgyalások és megkezdődhet az együttműködés. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.