A kukások után a buszvezetők is sztrájkbizottságot alakítottak Veszprémben

belföld
április 6., 13:54

Nem jártak eredménnyel a veszprémi V-Busz Kft. és a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) bértárgyalásai, ezért a szakszervezet arról tájékoztatta a közlekedési cég vezetőségét, hogy sztrájkbizottságot alakítottak - írja a Veszprém-kukac.

A SZAKSZ 8 százalékos bérfejlesztési igényt nyújtott be, de azt a cégvezetés elutasította. A cég a fideszes vezetésű önkormányzathoz tartozik. Arra hivatkoztak, hogy a 2022. évre szóló, a társaság által egyoldalúan meglépett 7 százalékos bérfejlesztésen túl nincs lehetőség további béremelésre. A szakszervezet szerint azonban ez a 7 százalék még az idei évre jelzett infláció mértékét sem követi, tehát még csökken is a dolgozók reálbére.

A szakszervezet a bértárgyalásokkal párhuzamosan kidolgozza az elégséges szolgáltatást biztosító sztrájkmenetrendet, és kezdeményezni fogja a bértárgyalások folytatását annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a buszvezetők sztrájkja.

photo_camera Elektromos autóbusz Veszprémben. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

Március 23-án írtunk arról, hogy Veszprémben a hulladékszállításban dolgozók sztrájkolni akarnak, és ezért sztrájkbizottságot alakítottak, mivel már második éve nem volt béremelés a veszprémi önkormányzat tulajdonában lévő közszolgáltató-vállalatoknál.

Pár nappal később a napi.hu számolt be arról, hogy a március 29-i munkásgyűlésen a munkavállalók kilátásba helyezték, hogy óriási szemétszállító konténerekkel eltorlaszolják a telephely bejáratát, mivel a munkáltató csak 13 nap múlva hajlandó tárgyalni a sztrájkbizottsággal. Március 30-án, amikor a szakszervezet egy képviselője megpróbált beszélni a cég ügyvezetőivel, be sem engedték a telephelyre.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt