Dúró Dóra szerint lesznek olyan ügyek, amelyekben tudják támogatni a kormányt

POLITIKA
2022 április 06., 09:44
comments 21

„Nem hisztiellenzék szeretnénk lenni és nem zsigeri ellenzék” – ezt Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese mondta az M1 műsorában, hozzátéve, hogy pártjuk „azokat a javaslatokat támogatja, amelyek a magyar emberek érdekeit szolgálják”. Elmondta, hogy lesznek olyan ügyek, amelyekben tudják támogatni a kormányt, és jelezte, hogy a gyermekvédelminek nevezett népszavazáson négy nemmel szavazott.

Dúró pártja választási eredményét csodaként, illetve „a szív, a hit, az elvhűség és a munka diadalaként” értékelte. szerinte részben a Jobbik kiábrándult szavazói adják a párt bázisát.

Beszélt arról, hogy a koronavírus miatti lezárások és az oltások ügyében „a Fidesz és a balliberálisok ugyanazt a politikát folytatták, a lezárások és az oltás erőltetésének politikáját”. Szerinte „sürgős feladat” annak a WHO-szerződésnek a megakadályozása, amely elmondása szerint akár az országok kormányainak megkérdezése nélkül dönthet a kötelező koronavírus elleni oltásról.

Elmondta azt is, hogy a NATO-csapatok Magyarországra telepítése ellen csak ők emelték fel a szavukat, és Ukrajna feltétel nélküli európai uniós tagságát is csak ők ellenzik.

Az egyesült ellenzék, azon belül a Jobbik választási eredményét úgy kommentálta, hogy „nem lehet matematikaképletnek nézni az embereket”, mert a politika alapvetően az értékekről szól, és nem szabad kikerülni a stratégai kérdéseket. Szerinte Mi Hazánk Mozgalom tudott víziót adni az embereknek, ezzel szemben a baloldali ellenzék arra csupaszította le a választás kérdését, hogy „Orbán Viktor vagy nem Orbán Viktor”. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.