Egy halom állami pénz kiosztásáról döntött a kormány

PÉNZ
2022 április 06., 10:03
comments 3

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint újabb állami pénzek mennek több helyre is, a Budapest-Belgrád vasútvonal és budapesti atlétikai stadion környékére – írja a 24.hu.

A vasárnap újraválasztott kormány többletforrásokat biztosít a Budapest–Belgrád vasútvonal engedélyezési eljárásánál felmerült települési igényekre: megnövekszik a vasúti forgalom, a HÉV Délegyházáig, illetve Kunszentmiklós-Tassig közlekedik majd. A vonal mentén csökkenteni kell a zajt és növelni a parkolókapacitást, ezért újabb 240 parkolóra, 300 kerékpártárolóra lesz szükség. Erre a következő években összesen 2 milliárd 633 millió forintot ad a kormány.

A fentiek mellett 2 milliárd 518 millió forinttal támogatják a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Magyar Diplomáciai Akadémia felújítását. Döntöttek arról is, hogy az új Nemzeti Atlétikai Központ melletti szabadtéri atlétikai edzőpályákra, azokhoz kapcsolódó sport- és egyéb létesítményekre 24 milliárd 552 millió forintot lehet költeni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.