Egy halom állami pénz kiosztásáról döntött a kormány

PÉNZ
április 6., 10:03
comments 3

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint újabb állami pénzek mennek több helyre is, a Budapest-Belgrád vasútvonal és budapesti atlétikai stadion környékére – írja a 24.hu.

A vasárnap újraválasztott kormány többletforrásokat biztosít a Budapest–Belgrád vasútvonal engedélyezési eljárásánál felmerült települési igényekre: megnövekszik a vasúti forgalom, a HÉV Délegyházáig, illetve Kunszentmiklós-Tassig közlekedik majd. A vonal mentén csökkenteni kell a zajt és növelni a parkolókapacitást, ezért újabb 240 parkolóra, 300 kerékpártárolóra lesz szükség. Erre a következő években összesen 2 milliárd 633 millió forintot ad a kormány.

A fentiek mellett 2 milliárd 518 millió forinttal támogatják a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Magyar Diplomáciai Akadémia felújítását. Döntöttek arról is, hogy az új Nemzeti Atlétikai Központ melletti szabadtéri atlétikai edzőpályákra, azokhoz kapcsolódó sport- és egyéb létesítményekre 24 milliárd 552 millió forintot lehet költeni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt