Három faluban mindenki a fideszes jelöltre szavazott

POLITIKA
2022 április 06., 04:10
comments 34

39 település van az országban, ahol a választók több mint 90 százaléka a Fidesz jelöltjére szavazott vasárnap. Többségük az ország szegényebb régióiban található, tizenhárom Borsod megyében, ebből hét a kazincbarcikai választókerületben: Fáj, Gadna, Csenyéte, Szakácsi, Rakacaszend, Lak és Selyeb.

Nyolc erősen fideszes település van Baranyában, hat Somogyban, kettő Szabolcsban, kettő Szolnok megyében, egy Hajdú-Biharban, egy Hevesben és egy Zalában. Találunk két példát Vas megyében (Nemesmedves, Iklanberény), és egyet Győr-Moson-Sopronban is (Vadosfa).

Három borsodi faluban, Bódvalenkén, Fájon és Gadnán egyáltalán nem létezett másik párt, mindenki a fideszes Riz Gáborra és Demeter Zoltánra szavazott.Többnyire kistelepülésekről és néhány száz szavazóról van szó. A Szolnok megyei Tiszabura az egyetlen kivétel, ahol ezernél többen szavaztak, a Fidesz mégis 90 százalék felett teljesített.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.