Karácsony: Tordai Bence jobban dinamizálhatja a pártot, mint én

POLITIKA
2022 április 6., 9:02
comments 14
photo_camera Fotó: Kőhalmi Péter/AFP

Karácsony Gergely bejelentette, nem kíván újraindulni a Párbeszéd társelnöki pozíciójáért, a posztra Tordai Bencét ajánlotta maga helyett – erősítette meg az ATV-nek Tordai Bence. A Párbeszéd országgyűlési képviselője azt mondta, még végig kell gondolnia, elindul-e a társelnöki pozícióért a tavasz végi, nyár eleji tisztújításon.

A 444 kérdésére Karácsony azt mondta, hogy már a választás előtt eldöntötte, hogy nem indul újra, és az eredménytől függetlenül ezt lépte volna. Most azért jelentette be a döntését, mert – mint mondja – nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy nem az lett az eredmény, amit vártak. Ezzel feltehetőleg arra utalt, hogy Tóth Bertalan MSZP-elnök szerint a többi ellenzéki párt nem gondolkodik személycserékben. Karácsony azt mondta:

„Részben a pozícióm, részben a habitusom miatt mindig a közös érdeket nézem, és nem biztos, hogy ez most a párt érdeke. Itt az ideje, hogy dinamizáljuk a pártot. Tordai Bence megmutatta a képességeit, a dinamizálás tőle jobban elvárható.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt