Tóth Bertalan szerint fel sem merült, hogy lemondjanak az ellenzéki pártvezetők

POLITIKA
2022 április 6., 7:18
comments 46

Nem merült fel a választási vereséget követő hatpárti egyeztetésen a pártvezetők lemondásának kérdése – közölte Tóth Bertalan MSZP-elnöke az ATV-ben.

photo_camera Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tart az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. május 26-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Tóth arról is beszélt, hogy az MSZP (pláne a Párbeszéddel együtt) több képviselővel rendelkezik, mint a többi ellenzéki párt, de a választást ettől még kudarcnak tartja. A vereség okainak a késői kampányolást, a belső vitákat és a közös program csúszását említette, illetve Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerencsétlen kijelentéseit is.

Amikor Rónai Egon megkérdezte, felmerült-e a lemondása, Tóth inkább arról beszélt, hogy az MSZP ugyan hibázott a kampányban és van felelőssége a vereségben, de ez nem a jelöltek és az aktivisták hibája. Az nem derült ki, hogy kié.

A képviselői mandátumok felvételéről azt mondta, a Parlament lehetőséget ad a kommunikációra, különösen az egyenlőtlen médiaviszonyok miatt, de egyetért Hadházy Ákossal: a fideszes törvényjavaslatok megvitatására nem kell a képviselőiknek beülni. Hogy akkor mit csinálnak a kétharmados fideszes parlamentben, nem tudni. (Az ATV egyébként két napja próbálja utolérni a DK-sokat, de egyelőre nem nyilatkoztak.)

Hadházy Ákos a Facebookra reggel azt írta ki: „Ez az ország mindaddig következmények nélküli ország marad, amíg az ellenzékben sincsen következménye a dolgoknak. Sajnos könnyen lehet, hogy a vasárnapi kudarc nem csak újabb négy évébe kerül az országnak. Ha azonban az ellenzék mindent ugyanúgy csinál, mint eddig, akkor ez nem csak valószínű, hanem szinte biztos.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt