Tóth Bertalan szerint fel sem merült, hogy lemondjanak az ellenzéki pártvezetők

POLITIKA
2022 április 06., 07:18
comments 46

Nem merült fel a választási vereséget követő hatpárti egyeztetésen a pártvezetők lemondásának kérdése – közölte Tóth Bertalan MSZP-elnöke az ATV-ben.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tart az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. május 26-án.
photo_camera Tóth Bertalan, az MSZP elnöke sajtótájékoztatót tart az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti Konferenciaközpontban 2019. május 26-án. Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Tóth arról is beszélt, hogy az MSZP (pláne a Párbeszéddel együtt) több képviselővel rendelkezik, mint a többi ellenzéki párt, de a választást ettől még kudarcnak tartja. A vereség okainak a késői kampányolást, a belső vitákat és a közös program csúszását említette, illetve Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt szerencsétlen kijelentéseit is.

Amikor Rónai Egon megkérdezte, felmerült-e a lemondása, Tóth inkább arról beszélt, hogy az MSZP ugyan hibázott a kampányban és van felelőssége a vereségben, de ez nem a jelöltek és az aktivisták hibája. Az nem derült ki, hogy kié.

A képviselői mandátumok felvételéről azt mondta, a Parlament lehetőséget ad a kommunikációra, különösen az egyenlőtlen médiaviszonyok miatt, de egyetért Hadházy Ákossal: a fideszes törvényjavaslatok megvitatására nem kell a képviselőiknek beülni. Hogy akkor mit csinálnak a kétharmados fideszes parlamentben, nem tudni. (Az ATV egyébként két napja próbálja utolérni a DK-sokat, de egyelőre nem nyilatkoztak.)

Hadházy Ákos a Facebookra reggel azt írta ki: „Ez az ország mindaddig következmények nélküli ország marad, amíg az ellenzékben sincsen következménye a dolgoknak. Sajnos könnyen lehet, hogy a vasárnapi kudarc nem csak újabb négy évébe kerül az országnak. Ha azonban az ellenzék mindent ugyanúgy csinál, mint eddig, akkor ez nem csak valószínű, hanem szinte biztos.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.