Magánéleti problémái voltak a férfinak, aki felgyújtotta magát és a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének hajtott

április 6., szerda 12:31
1

Kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaélések miatt első fokon elítélt, magánéleti problémákkal küzdő férfi hajtott neki autóval reggel a bukaresti orosz nagykövetség kerítésének.

A bukaresti törvényszék melletti vádhatóság ügyésze elmondta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a férfi, miután nekihajtott autójával a kerítésnek, magára gyújtotta a járművet, aminek a belsejében több olyan tárolóeszközt találtak, amik gyúlékony anyagot tartalmaztak. A férfi a helyszínen meghalt. Az ügyész szerint nem lehet politikai indíttatást felfedezni a férfi tette mögött, egyelőre csak az mondható el, hogy személyes problémái voltak.

Fotó: Daniel Mihailescu/AFP

A román média azért feltételezett politikai indíttatású szándékosságot, mert a férfi közösségi oldalán megosztott olyan tartalmakat, amikben szimpátiáját és szolidaritását fejezte ki az ukrán néppel. De a román média azt is megírta, hogy a 47 éves férfit éppen kedden ítélték első fokon 15 év és 4 hónapi szabadságvesztésre amiatt, hogy a vád szerint volt felesége lánya és egy másik kiskorú ellen szexuális visszaélést követett el. Az elvált apáknak tanácsadást nyújtó civil szervezetet vezető férfi ellen egy másik perben is eljárás folyt, szintén szexuális bűncselekmények miatt.

A bukaresti orosz nagykövetség közleménye politikai indíttatásúnak nevezte az akciót. Úgy vélték, hogy „a férfi áldozata lett az ukrán neonáci erőknek, akik megrendezték a bucsai vérengzést”, ezért oroszellenes felindultságában követte el a tettét.

A román külügy közleményben utasította el ezt a feltételezést. Szerintük még túl korai politikai üzenetet tulajdonítani ennek a tettnek, és felszólították az orosz nagykövetséget, tartózkodjon az ilyen értelmezésektől, amíg véget nem ér a román hatóságok vizsgálata. A közleményben Bukarest ismét elítélte a bucsai és más ukrán városokban elkövetett vérengzéseket, amikért Oroszországot terheli a felelősség. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt