Putyin két lányát is személyi szankciókkal sújthatja az EU

külföld
2022 április 06., 07:29

Legújabb szankciós csomagja részeként Vlagyimir Putyin orosz elnök két lánya ellen is személyi szankciók bevezetését javasolja az EU, értesült a Wall Street Journal. A lap megjegyzi, hogy Vlagyimir Putyin hivatalosan exnejével, Ljudmila Putyinával közös két lánygyermekét ismeri el, de nem hivatalosan ennél több gyermeke lehet.

Vlagyimir Putyin Alina Kabajevával 2001. június 8-án. A hírek szerint az egykori rsg-s olimpiai bajnok már három gyermeket szült Putyinnak.
photo_camera Vlagyimir Putyin Alina Kabajevával 2001. június 8-án. A hírek szerint az egykori rsg-s olimpiai bajnok már három gyermeket szült Putyinnak. Fotó: SERGEI CHIRIKOV/AFP

Putyin hivatalosan el nem ismert szeretője Alina Kabajeva egykori rsg-s olimpiai és világbajnok, aki jelenleg egyrészt az Állami Dumában Putyin pártjának képviselője, másrészt a legnagyobb, a pletykák szerint lényegében Putyin tulajdonában levő orosz médiaholding, a National Media Group igazgatótanácsának elnöke. Kabaeva a hírek szerint 2013-ban egy lánygyermeket, 2015-ben ikerfiúkat szült Putyinnak.

Marija Voroncova, Vlagyimir Putyin legidősebb lánya
photo_camera Marija Voroncova, Vlagyimir Putyin legidősebb lánya Forrás: Youtube / Телеканал «Доктор»

A Wall Street Journal minderről csak arról ír, hogy "nem tudni, Putyin elnöknek vannak-e más gyermekei, ahogy azt sem, hogy az EU által szankcionálni tervezett lányai azok-e, akiket hivatalosan is felvállal". A lap, amely amúgy csak a hivatalos információkat közölte Putyin magánéletéről, felidézte, hogy Putyin 2013-ban egy, a Kreml színháztermében tartott balettelőadás, a La Esmeralda megtekintése utáni rövid nyilvános szereplése alkalmával jelentette be, hogy különváltak nejével. Hivatalosan 2014-ben váltak el, ezzel Putyin lett Nagy Péter óta az első orosz vezető, aki regnálása alatt elvált.

Vlagyimir Putyin és Ljudmila Putyina 2010. október 16-án a népszámlálási kérdőívek kitöltése közben.
photo_camera Vlagyimir Putyin és Ljudmila Putyina 2010. október 16-án a népszámlálási kérdőívek kitöltése közben. Fotó: ALEXEY DRUZHININ/AFP

Putyin a magánéleti titkolózását azzal indokolja, hogy az "szerettei biztonságát szolgálja", illetve azt, hogy "névtelenek kívánnak maradni, hogy normális életet élhessenek".

Az EU szankcióterveit Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke már kedden kidolgozta, azok életbe léptetéséhez mind a 27 tagállam támogatására szükség van.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.