Szijjártó bekérette az ukrán nagykövetet

április 6., szerda 5:42
96

„Mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk”

– kezdi szerda reggeli Facebook-bejegyzését Szijjártó Péter külügyminiszter, aki a szokásos dolgokkal folytatta ezután, hogy „ez nem a mi háborúnk”, illetve „nem vagyunk hajlandók kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát”, emiatt „nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat”.

Szijjártó szerint ezekről „a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak”.

„Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első. Egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának! A totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok”

– írja a magyar külügyminiszter, aki szerint „itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát”, emiatt ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérették Ukrajna budapesti nagykövetét.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt