Szijjártó bekérette az ukrán nagykövetet

POLITIKA
2022 április 06., 05:42
comments 93

„Mi a kezdetektől fogva világosan beszélünk a szomszédban zajló háború kapcsán: a katonai agressziót elítéljük, kiállunk Ukrajna szuverenitása mellett, az életükért futó menekültek százezreit beengedjük, hazánk történetének legnagyobb humanitárius akciója keretében pedig több száz tonna élelmiszert és egyéb adományt szállítunk”

– kezdi szerda reggeli Facebook-bejegyzését Szijjártó Péter külügyminiszter, aki a szokásos dolgokkal folytatta ezután, hogy „ez nem a mi háborúnk”, illetve „nem vagyunk hajlandók kockára tenni a magyar emberek békéjét és biztonságát”, emiatt „nem szállítunk fegyvereket és nem szavazzuk meg az energiaszankciókat”.

Szijjártó szerint ezekről „a magyar emberek vasárnap világos véleményt mondtak és világos döntést hoztak”.

„Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első. Egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának! A totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok”

– írja a magyar külügyminiszter, aki szerint „itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát”, emiatt ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérették Ukrajna budapesti nagykövetét.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.