Több iskolában extra tanítási napot rendeltek el a tanársztrájk miatt

április 6., szerda 18:27
4

Az RTL Klub számolt be róla Híradójában, hogy több iskolában is plusz tanítási napot rendelt el az igazgató a március 16-i tanársztrájk miatt. Volt olyan hely, ahol ezt előzetesen jelezték, azaz a sztrájk kijelölt napján tanítási szünetet rendeltek el azzal, hogy az aznapi órákat majd egy későbbi napon illetve időpontban pótolják.

Érintett szülők tájékoztatták az esetekről a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetét (PDSZ), de nyilatkozni nem akartak, mert tartottak a retorzióktól, amik gyerekeiket érhetik. Az iskolák sem nyilatkoztak az RTL Klubnak. A PDSZ legalább tíz ilyen esetről tud.

A szakszervezet részéről az ügyvivő Nagy Erzsébet elmondta, hogy jogellenes tanítás nélküli munkanapon elrendelni tanítást bizonyos tantárgyak és osztályok esetében, de visszamenőlegesen tanítás nélküli munkanap elrendelése is jogellenes a köznevelési törvény betűje szerint.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint ugyanakkor, ha rendkívüli szünet vagy más ok miatt tanítási napok maradnak el, törvényi lehetőség van további tanítási nap elrendelésére, akár szombati napokon is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt