Az európai lakosság több mint fele támogatja, hogy legalizálják a kannabiszt

drog
2022 április 07., 05:05
comments 5

Harminc százalékuk pedig vásárolna is – idéz a Reuters egy felmérést, amely szerint a legalizálás pénzügyi és gazdasági előnyöket is hozhatna, tekintve hogy az Egyesült Államokban a járvány idején megugrott a kannabiszhasználat.

Míg az európaiak többsége támogatja a szabályozott kannabiszboltokat, a londoni székhelyű Hanway tanácsadó cég és a Curaleaf International jelentése szerint a legtöbben nem támogatják a növény otthoni termesztését.

A jelentés egy héttel azután készült, hogy az amerikai képviselőház pénteken elfogadta a marihuána szövetségi tilalmának megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.

Boris Jordan, az amerikai székhelyű Curaleaf ügyvezetője szerint az európai piac három-négy évvel le van maradva az Egyesült Államokhoz képest, de úgy gondolja, Európa előbb kezdeményezhet átfogó reformot, mint az Egyesült Államok.

Németország már legalizálta a kannabiszt korlátozott gyógyászati célokra, más európai országokban pedig dekriminalizálták az általános használatát. Máltán a kannabisz korlátozott termesztését és személyes használatát is engedélyezték.

A Prohibition Partners piackutató cég jelentése szerint az európai kannabiszpiac 2025-re várhatóan átlépi a 3 milliárd eurós éves bevételt. Ez tavaly 400 millió euró volt.

Joe Bayern, a Curaleaf vezérigazgatója szerint mivel „Németországban egyértelmű politikai szándék és hajlandóság van a kannabisz rekreációs célú használatának legalizálására”, úgy gondolja, hogy ez majd „dominóhatást vált ki Európa többi részén”. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.