Budapesten nem nevezik át az orosz nagykövetség utcáját

április 7., csütörtök 14:32
11

Soproni Tamás terézvárosi polgármester szerint senkinek sem jelentene valódi segítséget, ha átneveznék az orosz nagykövetség utcáját Budapesten. A momentumos politikus a Telexnek azt mondta, „mélységesen elítéli a putyini agressziót”, és bár többen megkeresték, hogy nevezzék át a Bajza utcát Szabad Ukrajnára, ő inkább konzervatív az ilyen szimbolikus intézkedésekkel kapcsolatban.

Soproni szerint az utcaátnevezés hosszú folyamat, ami plusz ügyintézéssel, kellemetlenséggel járna az ott élők számára.Az erzsébetvárosi önkormányzat nem zárkózik el az átnevezéstől, de szintén felhívták a figyelmet, hogy az átnevezés „adminisztrációs többletet jelent a vállalkozásoknak és az érintett utcában élőknek is”.

Magyarországi ukrán közösség háborúellenes tüntetése az orosz nagykövetség Bajza utcai épülete előtt 2022. február 26-án Fotó: botost/444.hu

Fővárosi szinten sem készülnek átnevezésre, ilyesmit csak kerületi kezdeményezésre tesznek, mondta Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen. Azt mondta, az utcaátnevezéseket igyekeznek úgy megvalósítani, „hogy minimális terhet jelentsen az ott élőknek”. A Fudan Egyetem területén például könnyű dolguk volt, mivel amúgy sem lakik ott senki.

A háború kezdete óta például Tallinnban, Rigában, Vilniusban, Tiranában és Oslóban is átnevezték az orosz nagykövetségek utcáját.


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt