Emberölésben találták bűnösnek Kidd Creole-t, a Grandmaster Flash and the Furious Five rapperét

bűnügy
2022 április 07., 04:41
comments 2

Bűnösnek találta az esküdtszék a bronxi születésű ősrappert, Kidd Creole-t, polgári nevén Nathaniel Glovert egy 55 éves hajléktalan férfi megölésében.

photo_camera Fotó: PETER KRAMER/Getty Images via AFP

A karbantartóként dolgozó Glovert több mint négy éve tartóztatták le, miután 2017 augusztusában éjszakai műszakba menet egy magánál tartott steakvágó késsel a nyílt utcán kétszer mellbe szúrta az 55 éves, hajléktalan John Jollyt.

Kidd Creole a rendőrségi vallomásában azt mondta, a konfliktust az váltotta ki, hogy a férfi azzal lépett oda hozzá, hogy

“Mi az ábra?”

Scottie Celestin, Kidd Creole ügyvédje fantasztikus védőbeszédében ezt nyilvánvaló indoknak nevezte egy jóízű mellbe késeléshez:

“Hölgyeim és uraim, New York Cityben járunk. Éjjel 12 van. Ki mondja azt az embernek jó szándékkal, hogy “Mi az ábra?”? Érthető, hogy ügyfelem életveszélyben érezte magát.”

A rapper védekezését az ügyvédjén kívül az is nehezítette, hogy a rendőrségen meggondolatlanul bevallotta, azért késelte meg a hajléktalant, mert úgy érezte, hogy a férfi rányomult.

(via complex.com)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.