Ezreket evakuálhatnak Sydneyben a heves esőzések miatt

külföld
2022 április 07., 11:45

Heves felhőszakadás sújtotta Ausztrália keleti partját. Sydneyt csaknem egy hónapnyi eső öntötte el csütörtök reggel, emiatt lehet, hogy több ezer embert kell majd evakuálni a város külső kerületeiből, ahol az utakat elöntötte az árvíz.

Sokakat elsodort az utakon folyóként hömpölygő árvíz, a katasztrófavédők dolgoznak a bajba jutottak kimenekítésen. A közlekedés megbénult, a vízben kidőlt fák, villanyvezetékek és törmelék sodródik. A hatóságok további áradásoktól félnek, ezért megkérték a lakosságot, hogy feleslegesen ne hagyják el otthonaikat, valamint készüljenek fel az evakuálására.

"Nagyon változékony a helyzet. Az események gyorsan haladnak" - mondta Daniel Austin a régió segélyszolgálatának szóvivője egy sajtótájékoztatón. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.