Felfüggesztették Oroszország tagságát az ENSZ emberi jogi tanácsában

külföld
2022 április 07., 16:09
comments 8

Az ENSZ közgyűlése megszavazta Oroszország kizárását a világszervezet Emberi Jogi Tanácsából. A közgyűlés az orosz csapatok háborús bűncselekményeiről felmerült gyanú miatt hozta meg döntését.

Az Oroszország emberi jogi tanácsi tagságáról szóló szavazás végeredménye az ENSZ Közgyűlésében.
photo_camera Az Oroszország emberi jogi tanácsi tagságáról szóló szavazás végeredménye az ENSZ Közgyűlésében. Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

A szavazás előtt felszólalva Szerhij Kiszlicja, Ukrajna ENSZ-nagykövete "szörnyűséges bűncselekményekkel" vádolta Oroszországot, felemlegetve a polgári lakosság ellen elkövetett bucsai gyilkosságokat.

Gennagyij Kuzmin, Oroszország képviselője elítélte a közgyűlés döntését, és ehhez Észak-Korea és az orosz csatlósállam, Szíria is csatlakoztak.

A javaslatot végül az ENSZ 93 tagállama, köztük Magyarország támogatta 24 ellenében, 58 tartózkodás mellett. (Via BBC)

link Forrás


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.