Gránátot találtak a krumplik között egy új-zélandi chipsgyárban

külföld
2022 április 07., 10:26

Riasztani kellett a bombaosztagot egy új-zélandi chipsgyárba, miután kiderült, hogy a rengeteg krumpli között egy második világháborús gránát rejtőzött.

A szállítmány kedden érkezett a gyárba, a gránát feltűnés nélkül került a futószalagra, de egy éber dolgozó még időben kiszúrta az inkognitóban lévő robbanóeszközt. Bár először egy poros kavicsnak nézte, némi vizsgálódás után gyanakodni kezdett, úgyhogy megkérte kollégáját, aki „sok háborús filmet látott”, hogy szakértse meg az álkrumplit.

„Szerintem figyelemreméltó, hogy észrevette. Le a kalappal, hogy így megőrizte a hidegvérét” - mondta a gyár üzemeltetési vezetője, Roland Spitaels. „A srácok megtették a szükséges biztonsági óvintézkedéseket”.

Miután megállapították, hogy valóban egy kézigránátról van szó, biztonságos távolságba helyezték és értesítették a hatóságokat. A gránátról később megállapították, hogy egy, az első és második világháborúban is használt brit gyártmányú „Mills gránát”. Európában gyakran találnak gránátokat a krumpliföldeken, ez azonban Új-Zélandon ritkaságszámba megy. (TheGuardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.