Gyűlnek a bizonyítékok a bucsai népirtásról, egyre több gyilkost azonosítanak be név szerint

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
április 7., csütörtök 11:54
35

A német hírszerzésnek sikerült lehallgatnia és rögzítenie a Bucsát elfoglaló orosz csapatok rádiós kommunikációját, amiben civilek megöléséről és kínzásáról is beszélgettek egymással - írja friss cikkében a Spiegel.

A német hetilap online verziója szerint a lehallgatott beszélgetések is megerősítik, hogy a civil lakosság elleni kegyetlenkedések az orosz hadsereg stratégiájának tudatos részei lehetnek.

Olyan párbeszédeket sikerült lehallgatni, amik alapján a sajtóban is megjelent fotókon szereplő konkrét személyeket - halott, megkínzott bucsai civileket - tudtak beazonosítani. Rögzítettek például egy olyan beszélgetést, amiben egy katona arról számol be a társának, hogy a bucsai főúton lelőtt a bringájáról egy helyi lakost. A halott biciklista képe pár napja bejárta a világsajtót. Egy másik beszélgetésben arról esik szó, hogy a foglyul ejtett ukrán katonákat előbb vallassák ki, aztán lőjék agyon.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt