Lövöldözés volt Tel-Avivban, legalább hatan megsebesültek

külföld
2022 április 07., 19:25

Legalább hat embert megsebesített minimum egy fegyveres az Izraelben, Tel-Aviv központjában. A rendőrség már terrortámadásnak minősítette az esetet. "Egy terrorista kis távolságból tüzet nyitott, majd gyalog elmenekült. Többen megsebesültek" - mondta Eli Levy rendőrségi szóvivő. A Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy hat embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A helyi média arról számolt be, hogy a lövöldözés a Dizengoff utca több pontján történt, amely a város egyik legforgalmasabb utcája, főként bárok és éttermek találhatók itt. Az első jelentések szerint egy fegyveres meghalt, a lehetséges második támadó még mindig szabadlábon van. A Magen David Adom mentőszolgálat közölte, hogy hat embert súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A lövöldözés napokkal azután történt, hogy országszerte tizenegyen haltak meg hasonló fegyveres támadásokban. (BBC, Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.