10 évre kitiltották az Oscarról Will Smith-t

április 8., péntek 19:49
3

A következő tíz évre kitiltották az Oscar-gálákról és a Filmakadémia többi eseményéről Will Smith-t, aki márciusban a 94. Oscar-gálán, megütötte a műsort vezető Chris Rockot. A Filmakadémia erről egy online megbeszélésen döntött pénteken.

Smith az eset után bocsánatot kért tetteiért és lemondott a filmakadémiai tagságáról.

Chris Rock a színész feleségének betegség miatt kopaszra nyírt haján viccelődött, ezek után Smith a színpadra sietett és arcon vágta a műsorvezetőt.

Nem sokkal ezután Will Smith megkapta a legjobb színésznek járó díjat a Richard király című filmért, a díjat a kezében szorongatva, sírva kért bocsánatot.

A díjátadót szervező Amerikai Filmakadémia vizsgálatot indított az ügyben, árpilis 8-án azt közölték, hogy Will Smith beárnyékolta az Oscar-gálát „elfogadhatatlan és káros” viselkedésével, ezért kitiltják a további rendezvényekről. A lépéssel szeretnék megvédeni az előadókat és a vendégeket, és „visszaállítani az Akadémiába vetett bizalmat”.

Smith az akadémiai tagságáról lemondó nyilatkozatában azt írta, a cselekedeteinek következményeit teljes mértékben elfogadja. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt