Egy magyar nő holttestét találták meg Németországban, a gyanúsítottat Magyarországon fogták el

április 8., péntek 4:27

Németországban, Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén kutyasétáltatás közben a kutya egy holttestet talált, olvasható a police.hu-n.

A bajor rendőrség megállapította, hogy a megtalált test egy fiatal nő földi maradványa, aki - a törvényszéki boncolás adatai alapján – 2021. november vagy december hónapban halt meg. Halálát idegenkezűség okozta.

A nyomozás során elvégzett DNS vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot, a 26 éves magyar állampolgárságú nőt.A német nyomozó hatóság adatai alapján a feltételezett elkövető egy hazánkban élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően a sértett szorosabb ismeretségi köréhez tartozott.

A bajorországi nyomozás azt is megállapította, hogy Németországban a nigériai férfi kapcsolatban állt az áldozattal, majd a nő halálát követően a férfi Magyarországra utazott, ahol jelenleg is tartózkodik.

A bajor Fürstenfeldbrucki Rendőrség Életvédelmi Osztálya a férfi elfogása érdekében 2022 februárjában - európai együttműködés keretében - megkereste a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát.

A magyar rendőrök rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövető budapesti tartózkodási helyét. Az ügy súlyosságára tekintettel a német rendőrök és specialisták Magyarországra utaztak, hogy a magyar nyomozókkal együtt folytassák a nyomozás azon részét, amit hazánkban kellett elvégezni.

A külföldi férfit 2022. április 5-én a reggeli órákban Budapest IX. kerületében fogták el a Készenléti Rendőrség műveleti egységének segítségével. Elfogását követően gyanúsítottként kihallgatták, majd kiadatási őrizetbe vették. A bíróság április 7-én a gyanúsított kiadatásáról döntött.

Az elkövető a kiadatási eljárás során hozzájárult a Németországba történő átszállításához, ami 2022. április közepéig megtörténik.

Az elfogást követően a KR NNI ECFO munkatársai több címen végeztek kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, valamint kihallgatták az ügyben szereplő személyeket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt