Egy magyar nő holttestét találták meg Németországban, a gyanúsítottat Magyarországon fogták el

bűnügy
2022 április 08., 04:27

Németországban, Berg am Starnberger See külterületének egyik erdős részén kutyasétáltatás közben a kutya egy holttestet talált, olvasható a police.hu-n.

A bajor rendőrség megállapította, hogy a megtalált test egy fiatal nő földi maradványa, aki - a törvényszéki boncolás adatai alapján – 2021. november vagy december hónapban halt meg. Halálát idegenkezűség okozta.

A nyomozás során elvégzett DNS vizsgálatok alapján sikerült azonosítani az áldozatot, a 26 éves magyar állampolgárságú nőt.A német nyomozó hatóság adatai alapján a feltételezett elkövető egy hazánkban élő nigériai állampolgárságú férfi, aki feltehetően a sértett szorosabb ismeretségi köréhez tartozott.

A bajorországi nyomozás azt is megállapította, hogy Németországban a nigériai férfi kapcsolatban állt az áldozattal, majd a nő halálát követően a férfi Magyarországra utazott, ahol jelenleg is tartózkodik.

A bajor Fürstenfeldbrucki Rendőrség Életvédelmi Osztálya a férfi elfogása érdekében 2022 februárjában - európai együttműködés keretében - megkereste a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztályát.

A magyar rendőrök rövid idő alatt azonosították a feltételezett elkövető budapesti tartózkodási helyét. Az ügy súlyosságára tekintettel a német rendőrök és specialisták Magyarországra utaztak, hogy a magyar nyomozókkal együtt folytassák a nyomozás azon részét, amit hazánkban kellett elvégezni.

A külföldi férfit 2022. április 5-én a reggeli órákban Budapest IX. kerületében fogták el a Készenléti Rendőrség műveleti egységének segítségével. Elfogását követően gyanúsítottként kihallgatták, majd kiadatási őrizetbe vették. A bíróság április 7-én a gyanúsított kiadatásáról döntött.

Az elkövető a kiadatási eljárás során hozzájárult a Németországba történő átszállításához, ami 2022. április közepéig megtörténik.

Az elfogást követően a KR NNI ECFO munkatársai több címen végeztek kutatásokat, és foglaltak le bizonyítékokat, valamint kihallgatták az ügyben szereplő személyeket.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.