Hadházy: Az ellenzéki pártok hívják vissza képviselőiket a közmédiát „felügyelő” Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumából

április 8., péntek 7:20
33

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azt javasolja, hogy az ellenzéki pártok azonnal vonják vissza kádereiket a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumából, „ha kicsit is komolyan gondoljuk, hogy nem akarjuk díszellenzékként legitimálni ezt a piszkos rendszert”.

Papíron ez a szervezet felügyeli a közmédiát, a kuratórium tagja Debreczeni József (DK), Silhavy Máté (Jobbik) és Kránitz László (MSZP) is. Ezért fizetést kapnak, melynek mértéke a törvényi előírás szerint a közigazgatási államtitkári illetmény 22 százalékának megfelelő tiszteletdíj, ami jelenleg legalább 385 ezer forint havonta. Ugyanakkor, mivel kisebbségben vannak, tenni semmit sem tudnak érdemben. Debreczeni József 2021 szeptemberében Friderikusz Sándor podcastjában azt mondta, hogy bár kiszállt a politikából, a kuratóriumi fizetés „rendes nyugdíj-kiegészítés”, de „nyilvánvaló, hogy ez egy problematikus pozíció”.

Hadházy szerint az ellenzéki képviselők kuratóriumi állásának egyetlen célja, „hogy a média demokratikus ellenőrzésének LÁTSZATÁT FENNTARTSA”, és most végképp létfontosságú tettekkel is jelezni, hogy ez áldemokrácia.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt