Peru miniszterelnöke Hitlert dicsérte

külföld
2022 április 8., 7:08
comments 3

Tiltakozáshullám indult Izrael limai nagykövetsége előtt, miután Aníbal Torres perui miniszterelnök Adolf Hitlert dicsérte, mondván, a fasiszta diktátor Németországot a „világ első gazdasági hatalmává” tette.

Peruban már öten haltak meg a kormányellenes tüntetésekben, ami a magas üzemanyag- és műtrágyaárak miatt tört ki. Torres Huancayóban, a tiltakozások középpontjában álló andoki városban méltatta Hitler útépítési kezdeményezéseit és Mussolinit, amiért újjáépítette Olaszország infrastruktúráját.

„Egy alkalommal Hitler elutazott Észak-Olaszországba, ahol Mussolini megmutatta neki az épülő autópályákat Milánótól Bresciáig, Hitler ezt látva hazament, és teleépítette az országot autópályákkal és repterekkel, ezzel a világ első gazdasági hatalmává téve Németországot. Nekünk is erőfeszítéseket kell tennünk és áldozatokat kell hoznunk útjaink javításáért” - mondta Torres.

Az eset után az izraeli nagykövetség kitett egy közleményt, amelyben ezt írják:

„A halál és a terror rezsimjei nem lehetnek a haladás jelei. Hitler volt a felelős hatmillió zsidó haláláért, az ő dícsérete sértés a világtragédia áldozatainak.”

A 79 éves miniszterelnök később azt mondta, hogy kijelentését félreértették, és felajánlotta, hogy személyesen kér bocsánatot Asaf Ichilevich izraeli nagykövettől. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt