Száz fenyegetést kapott egy ausztrál légitársaság, mert elterjedt az az álhír, hogy a pilóták okozzák a pusztító árvizeket

április 8., péntek 8:43
5

Mintegy száz fenyegetést kapott egy ausztrál légitársaság egy összeesküvés-elmélet miatt, amely szerint pilótái váltották ki az Ausztrália keleti partvidékén pusztító árvizeket - jelentette az AFP francia hírügynökség pénteken.

Az interneten terjedő álhírek szerint a Handel Aviation pilótái özönvízszerű esőt zúdítottak az új-dél-walesi Lismore városára március 31-én azzal, hogy valamilyen anyagot juttattak a felhőkbe.Az ehhez hasonló összeesküvés-elméletek azt követően kezdtek el keringeni a világhálón, hogy az elmúlt hetekben pusztító áradások söpörtek végig Ausztriália keleti partvidékén a hatalmas esők miatt.

Az egyik széles körben megosztott üzenet a Handel Aviation egyik pilótájának számlájára írta az ítéletidőt, aki állítólag egy Cessna 210N Centurion (VH-JIL) típusú géppel fecskendezett valamiféle anyagot a felhőkbe az áradások sújtotta területek fölött. Az összeesküvés-elméletet és a szóban forgó gép repülési útvonalát még Alice McCall ausztrál divattervező is megosztotta.

A Handel Aviation üzemeltetője, Mark Handel csütörtökön hamisnak nevezte az interneten keringő híresztelést. Elmondta: az összeesküvés-elmélet középpontjában álló repülőgép azzal a céllal indult útnak, hogy légi felvételeket készítsen a NearMap ausztrál térképészeti cégnek.

A Handel Aviationt bízták meg azzal, hogy térképezze fel az áradások sújtotta területeket a biztosítók és a segélyszolgálatok számára- erősítette meg a NearMap. Hasonlóra minden természeti katasztrófa esetén sor kerül - hangsúlyozta a cég szóvivője.

Mark Handel rámutatott: a magyarázat ellenére a légitársaság számos durva fenyegetést kapott. Az egyik például így hangzott: "megvan a pilóták neve, rólad is tudjuk, hol laksz, és fizetni fogsz ezért" - árulta el Handel. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt