Többször mellkason szúrt egy testvérpár egy férfit az utcán

április 8., péntek 7:49
5

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádol az ügyészség egy testvérpárt, akik egyikük haragosát az utcán bántalmazták és késsel többször megszúrták, olvasható az Ügyészség honlapján.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádirata szerint a sértett férfi 12 év együttélés után szakított az élettársával, mert szerelmi kapcsolatba került az egyik vádlottal. Ugyanakkor a sértett megengedte a volt élettársának, hogy az gyerekeivel szívességből lakjon a családi házukban, de azt megtiltotta, hogy a vádlott, az új nő ott tartózkodjon. 2021. február 2. napján a sértett felkereste volt élettársát, és ott találta a vádlottat is, akivel vitázott, majd elzavarta a házból. A vádlott ekkor telefonon felhívta a testvérét, akinek elmesélte a történteket, mire a testvére szintén telefonon arra szólította fel a sértettet, hogy találkozzanak az utcán, és tisztázzák az eseményeket.

A két vádlott az utcán várta a sértettet, akivel heves vitába bonyolódtak, majd mindketten elővettek egy-egy kilenc centiméter pengehosszúságú kést, és azokkal a sértettet a felső testén különböző helyeken megszúrták, majd a lakásukra távoztak. A szúrásoktól a sértett életveszélyes állapotba került, vérzését az élettársa egy törülközővel csillapította. A sérülések hat hét alatt gyógyultak meg.

A két testvér még aznap önként jelentkezett a rendőrségen, és részletes beismerő vallomást tettek, megbánták tettüket. Ezt azzal is bizonyították, hogy a nyomozás során 600.000 forint jóvátételt fizettek a sértettnek és bocsánatot is kértek tőle.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje az elkövetőket.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt